top of page

Барвиста осінь зустрічає нас важливим, урочистим, незабутнім святом. Схвильовано радіють малята, педагоги, батьки. Сяють посмішки. І друзів навкруги багато. Не шепочіть листочки, тихіше, птахи! Чарівний годинник відлічує останні хвилини веселого лагідного літа. Ви чуєте його биття? Ми на порозі в захоплюючу Країну Знань!  У ЗДО № 27 "Ромашка" відбулося свято Дня знань, на якому запальними піснями та рухливими іграми  привітали дошкільнят з початком нового навчального року.

IMG_20190902_105256.jpg
IMG_20190902_095348.jpg
IMG_20190902_100615 (1).jpg
IMG_20190902_105742.jpg
IMG_20190902_105001 (1).jpg
IMG_20190902_100627.jpg

Свято для дітей — це завжди щастя, радість і веселощі! Особливо якщо це спортивне свято.З метою пропаганди здорового способу життя та проведення фізкультурно - оздоровчої роботи з дітьми  19 вересня 2019 р. на базі  ЗДО № 27 «Ромашка» відбулася спортивна розвага на тему: "Веселі, розумні, завзяті- в нашому садочку малята"

Батьки  та діти усіх груп  прийняли участь у створенні  композиції "Дари осені"Батьки разом з дітьми постаралися на славу.  Такі нетрадиційні форми роботи з батьківською громадою сприяють встановленню довірчих відносин між дітьми, педагогами та батьками, об`єднують в одну команду.

зображення_viber_2019-10-01_21-51-30.jpg

   У жовтні  2019 року   відбулася виставка композицій «Осінь в  казку зазирнула».

       За вікнами зараз осінь … Озирніться навколо, вдивіться: золотом виблискує листя, яскраво спалахують різнокольорові ліхтарики айстр і хризантем, червоними краплями застигли на деревах ягоди горобини, на городах дозріли жовтобокі гарбузи, в садках налилися нектаром яблука, груші, сливи! Так і хочеться поєднати це все у фантастичні витвори мистецтва!

      Як діти, так і педагоги з батьками підійшли дуже креативно, вражають фантазія, талант та майстерність виконання робіт!

30 листопада в світі відзначається День домашніх тварин. У ЗДО № 27 "Ромашка" відкрився фотовернісаж  "Світ очима сім"ї  та улюбленці родини".  Основним меседжем цього вернісажу  є відповідальне ставлення людей до наших улюбленців, до тварин, до всього оточуючого.Ми  повинні виховувати гуманність до тварин, працювати зі своїми рідними, близькими, знайомими, повинні виховувати своїх дітей... 

IMG-75a5831322438c4d64ea5def9615d6be-V.j

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. В цей же день відзначається День українського козацтва та Захисника Вітчизни.

   Традиційно, у переддень свята, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у сучасної молоді, у нашому закладі провоиться спортивна розвага « Хай лине з глибини  віків безсмертна слава козаків». От і цей рік  не став виключенням, бо ми також часточка нашої країни, і наше завдання - відроджувати й примножувати традиції українського народу.

   Вихователь старшої групи зі званням "вихователь-методист" Мізіна Н.Л. провела тематичне  заняття зприсвячене знайомству з енергетичною галуззю України на тему : "Енергетика очима дітей". У доступній формі розповіла дітям про електрику, її властивості, сфери застосування і, головне, можливо небезпеку при необережному поводженні з електроприладами будинку і енергооб'єктами на вулиці.

   Такі заняття важливі для дітей, адже вони отримують знання, які знадобляться їм протягом усього життя.  

В ЗДО № 27 "Ромашка" було відкрито виставку дитячих малюнків усіх вікових груп під назвою «Красуня Осінь».

Не випадково була обрана тема для робіт, адже осінь – дивовижна і чудова пора року, яка своїми яскравими фарбами надихає на творчість.

Малята в своїх роботах зобразили ті дари, які в їх розумінні, подарувала нам осінь. Це різнокольорові листя на деревах, гриби, які ростуть восени в лісі, та яблука, діти зображали осінь в різних її проявах. Тут і динамічний танець зірваних вітром листя, і цікаві силуети дерев навпроти сонця, і навіть, колючі їжаки, які відчувають закінчення теплих днів. Всі роботи колоритні, яскраві, як ніби передають нам дитячий запал до життя.

Бажаємо глядачам цієї виставки побачити всю красу природи і в повсякденному житті.

Радійте фарбами осені!

0-02-05-f414ab807eb90e74b152f393a47eedf9
9-18-638.jpg

 З метою утвердження статусу державної  української мови , піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу у ЗДО № 27 «Ромашка»  проводився День української писемності та мови.

                    Вихователем старшої інклюзивної групи групи № 3 Корзун Г.Ю.  проведено показове  заняття «Солов"їна, барвінкова, українська рідна мова», метою якого є збагачення знань дітей про красу, милозвучність та багатство української мови, виховання у дітей поваги до мови рідної України. На занятті вихователька з дошкільнятами провела тематичну бесіду,  діти  вивчали малі фольклорні форми, слухали вірші про барвінкову мову, українські народні казки, з великим задоволенням діти гралися в українські народні ігри та співали українські пісні, занурюючись у багатство рідної мови.

4f251c9e7c7551028d8b0b9378d53248.png

В нашому садочку була проведена спортивна розвага : "Гарбузові перегони" для дітей середньої групи, які організували Костенко О.І.  та Клековкіна Т.С., та  перевірили дітей на спритність,  силу та міцність.

В ЗДО № 27 проведений Всеукраїнський тиждень права. Діти залюбки зустрілися з працівником Управління патрульної поліції в Черкаській області та прослухали розповідь поліціянта на тему: "Поліція на захисті прав дитини"З цієї нагоди інспектори ювенальної превенції обласного управління поліції в Черкаській області зустрілися з дітками  нашого ЗДО. Гості провели з малюками бесіду, під час якої ознайомили малечу з їхніми правами й обов’язками. Діти жваво розпитували поліцейських про їх роботу.

Колективний перегляд  інтегрованого заняття з пріоритетом мовлення на основі використання ТРВЗ "Час бажань", вихователь зі званням "вихователь-методист" Мізіна Н.Л.

Колективний перегляд сюжетно-рольової гри  в сучасному  форматі  , вихователь ІІ категорії Горбенко Л.Б. 

До дня захисту прав дітей в нашому садочку проведене тематичне заняття в старших та середній групах на тему: "Я дитина ще мала, захистіть мене від зла"

13 грудня відзначають день святого Андрія Первозваного, в українській традиції відомий як Андріївські вечорниці або ж просто «Калита». Цього дня молодь зазвичай гучно гуляла і влаштовувала вечорниці. Як це було сто років тому і як відбувається сьогодні в ЗДО № 27

Презентаційний меседж  "А я роблю так"

IMG_20191216_131957.jpg

В садочку пройшли свята "Казка двері відчиняє - з Новим Роком всіх вітає"

14 січня  в нашому ЗДО  провели свято Василя та Маланки. Відсвяткували гучними щедрівками, засівалками, водили козу з театралізованим дійством .

Спортивна розвага  "Скульптура зимоньки-зими" Костенко О.І.

Відповідно плану роботи ЧММК на базі нашого закладу відбулося засідання фокус - групи вчителів-дефектологів на тему: "Світ фракталів та використання їх незвичайних властивостей в роботі з дітьми з порушенням зору" Учасниками якого були були: керівник Дмитренко Л.Г. методист КУ "ММК" та Корнелюк Л.П. методист КУ "ММК".

Нещодавно в ЗДО № 27 "Ромашка" проведений семінар на тему "Амбліопія", що сприяло накопиченню знань педагогів про анатомо-фізіологічні особливості будови ока у дітей з порушенням зору та проведення корекційно-відновлювальної роботи. На семінарі була представлена персональна виставка дидактичних корекційних ігор Павленко Л.В. Доповідач семінару Грицай О.П.

 Вихованці, їхні батьки та працівники закладу дошкільної освіти №27 "Ромашка" в День спонтанного прояву доброти долучилися до спільного проєкту допомоги безпритульним тваринам. з турботою та любов"ю зібрані кошти,  речі, корм передані міському товариству захисту тварин "Друг" .

Відповідно до річного плану роботи в закладі дошкільної  освіти  проведена педагогічна рада на тему: "Умови виховання та напрямки роботи спеціалізованих груп для дітей з порушенням зору"

Маленькі "ромашата" пізнаютьцікавий світ!!! Малюки ясельної групи із великим захопленням разом з вихователем Мариненко Л.М. відкривали для себе нове, незвідане, цікаве ...

В ЗДО "Ромашка" відбувся семінар-практикум для педагогів закладу на тему: "Впровадження норм нової редакції Українського правопису..." Цікава та доречна презентація  охопила всі найголовніші правила нового правопису.

                                                                  ... Весно - сестро памятай 

                                            Що довік бажання наше

                                            Прикрашати рідний край 

                   

                                                               М. Сингаївський

Сьогодні діти і вихователі прикрасили групи весняними оберегами створеними власноруч  педагогами закладу. Всіх вітаємо зі святом!!!

Коли посміхаються квіти 

І музика в серці дзвенить,

Приходить нагода зустріти 

Тендітне вітання весни.

Приходить пора привітати 

Чудовий наш колектив

Ісвіту всьому дарувати

"Ромашковий позитив!!!"

Зі святом всіх!!!

Ромашата щиро вітають матусь і бабусь зі святом!!!

 "Ромашата" взяли участь у мандрівці до "Шашкового королівства". Змагання були не казкові, а по справжньому реальні иі серйозні. Вітаємо переможців турніру- вихованців групи № 2 !

10 брезня відбувся майстер - клас з пошиву м"якої іграшки "Великодній кролик" 

вихователь-методист Сухонос Т.Л.

bottom of page